Nejčastější chyby při výběru projektoru

scene_04_fh02_rni

Při výběru projektoru je důležité provést pečlivý průzkum trhu a zvážit různé faktory využití. Někdy se však lidé při nákupu projektoru dopouštějí některých chyb, které mohou vést ke špatnému rozhodnutí ve výběru. V tomto článku se podíváme na nejčastější chyby, kterých se při výběru projektoru dopouští lidé. Poskytneme Vám odpověď na nejdůležitější body, popřípadě nabídneme řešení jak se jim vyhnout.

  • Nezohlednění velikosti místnosti

Mnoho lidí nebere v úvahu velikost místnosti, ve které bude projektor používán. Je důležité zvolit projektor s vhodným ohniskem a výškou projekčního poměru pro danou místnost. Projekční vzdálenosti - označované taky jako Throw ratio, můžeme je klasicky rozdělit na tři kategorie:

Standart throw/ Standartní vzdálenost, Short throw/krátká vzdálenost a Ultrashort throw/ultra krátká vzdálenost. Příliš krátký nebo dlouhý projekční poměr může vést k deformaci obrazu a omezení velikosti projekce.

Řešení: Před nákupem si změřte místnost a zvažte optimální vzdálenost projektoru od plátna pro dosažení požadované velikosti obrazu. 

doma

  • Špatná volba zdroje světla

Při výběru vhodného projektoru je důležité zohlednit využití. Máte k dispozici tři možnosti zdroje světla ze kterých je možné si vybrat: Lampa, LED a Laser. Nejčastější provedení bývá s lampovým zdrojem světla, tyto projektory nabízí vysoký jas, kontrastní projekci a nízkou cenu. Nevýhodou u tohoto typu projektoru bývá fakt, že zhruba po 3000-5000 použití lampy je jí potřeba vyměnit - v našem servisu ovšem poskytujeme výměny lampy za výhodné ceny. 

LED projektory nabízí oproti tomu dlouhou životnost, nižší spotřebu energie ovšem nenabídnou tak jasný obraz jako lampa či laser.

Laser je nejnovější provedení, které je ideální pro všechny zákazníky, kteří neváhají do projektoru investovat. Nabízí jak nízkou spotřebu energie, dlouhou životnost, tak vysoký jas.

ef116ls210_final

  • Opomenutí projekčního plátna

Předtím, než se rozhodnete investovat své finance do projekčního zařízení, měli byste se také zaměřit na správné projekční plátno. Máte na výběr z různých možností materiálů či provedení pláten. Pokud hledáte způsob jak z normální bílé zdi, nebo jakékoli jiné rovné plochy vytvořit projekční plochu určenou přímo pro Vaše podmínky, můžeme Vám nabídnout projekční nátěr Mighty Brighty.

 Party

  • Nepromyšlená svítivost

Pro jasné místnosti je vhodné vybrat projektor s vyšším jasem, zatímco pro temné místnosti může být nižší jas dostačující. Nejjasnějšího obrazu dosáhnete v zatemněné místnosti ale pak ne vždy bude možné této podmínky docílit. Pokud budete chtít promítat venku přes den (toto neplatí za přímého slunečního svitu), budete potřebovat projektor se svítivostí alespoň 3500 ANSI. Kvalitního obrazu během promítání v místnosti docílíte s projektorem 2500 ANSI lumenů, ovšem se zataženými závěsy vám bude stačit okolo 600 ANSI. Při promítání v noci si vystačíte s projektorem se svítivostí okolo 300 ANSI.

  • Nedostatečné zohlednění konektivity

Další chybou je nedostatečné zvážení konektivity projektoru. V současné době se často využívá přenos dat pomocí HDMI, a proto je důležité zkontrolovat, zda Vámi vybraný projektor obsahuje dostatečný počet HDMI portů. Mějte také na paměti, zda projektor podporuje další vstupy, jako jsou VGA, USB nebo bezdrátové připojení. Nedostatečná konektivita může omezit možnosti připojení různých zařízení k Vašemu projektoru.V281W-Page2-DatasheetPic

Pokud potřebujete stále poradit ohledně výběru, naši klienti jsou neustále ve středu našeho zájmu a jsme jim vždy připraveni navrhnout úspěšné řešení. HOT-line asistence - 24 hodin denně, 7 dní v týdnu Vám poskytneme radu nebo pomoc na čísle 777 POINT 1 (777 76468 1)  Děkujeme za Váš čas, který věnujete našim materiálům při výběru techniky. Přejeme Vám příjemný den a těšíme se na budoucí spolupráci.

tým VISUALWAY

visualway